29 Тра 2023

Корейська кухня: страва пібімненмьон

Корейська кухня: страва «пібімненмьон» являє собою холодну локшину «ненмьон», яку їдять, попередньо вмочуючи в густий гострий соус «пібімчжан» ретельно перемішуючи. Поверх пібімненмьон іноді викладають шматочки сирої риби хве і тоді виходить страва Хамхін ненмьон, яку здавна готували в провінції Хамгьондо. Вважається, що по-справжньому зрозуміти смак ненмьон можна, тільки якщо спробувати її взимку в холодну погоду.

Інгредієнти і їх кількість

  • Сушена локшина ненмьон – 600 г, вода для варіння – 3 кг (15 склянок)
  • Яловичий фарш – 100 г
  • Соус-заправка №1: соєвий соус – 9 г (½ столові ложки), цукор – 2 г (½ ч. ложки), подрібнену цибулю – 2,8 г (½ ч. ложки), прокручений часник – 1,4 г ( ¼ ч. ложки), мелений чорний перець – 0,3 г (⅛ ч. ложки), кунжутне насіння – 1 г (½ ч. ложки), кунжутна олія – 2 г (½ ч. ложки)
  • Редька – 100 г, сіль – 2 г (½ ч. ложки), цукор – 6 г (½ столові ложки), оцет – 15 г (1 ст. ложка),
  • Огірки – 70 г, сіль – 1 г (½ ч. ложки)
  • Груша – 100 г (1/5 шт.), Вода – 100 г (½ склянки), цукор – 4 г (1 ч. ложка)
  • Яйця – 120 г (2 шт.), Вода для варіння – 1 кг (5 склянок), сіль – 4 г (1 ч. ложка)
  • Соус-заправка №2: сіль – 18 г (1½ столові ложки), цукор – 36 г (3 столові ложки), прокручений часник – 16 г (1 ст. ложка), груша – 250 г (½ шт.), Зелена цибуля – 30 г, сушений червоний перець – 10 г (2½ шт.), мелений червоний перець – 28 г (4 столові ложки), оцет – 90 г (6 ст. ложок).

Корейська кухня

Підготовка інгредієнтів

1. З яловичого фаршу видаліть кров, що скупчилася, потім заправте його соусом-заправкою № 1 (85 г).

2. Редьку добре помийте і наріжте на шматочки довжиною 6 см, шириною 1,5 см, товщиною 0,2 см. Додайте сіль, цукор, оцет і залиште приблизно на 20 хвилин, щоб вона просочилася. (85 г). Фото 2

3. Огірки добре помийте, натріть сіллю. Потім розріжте в довжину на дві половини і наріжте по діагоналі на шматочки довжиною 4 см, товщиною 0,2 см. Залийте огірки в солоній воді і залиште приблизно на 20 хвилин, потім злийте воду. (43 г).  Фото 3

4. Груші очистіть від шкірки, наріжте на шматочки в формі півмісяця і замочіть в солодкій воді приблизно на 5 хвилин. (70 г).

5. Помийте грушу і ріпчасту цибулю, призначені для соусу-заправки №2; сушений червоний перець витріть марлею і наріжте по діагоналі на колечка довжиною приблизно 2 см.

6. Всі інгредієнти для соусу-заправки №2, крім меленого червоного перцю і оцту, помістіть в міксер і перемелюють протягом 3 хвилин, потім додайте мелений червоний перець і оцет і перемішайте – соус для заправки №2 готовий.

Спосіб приготування

1. Розігрійте сковороду, додайте яловичий фарш і обсмажуйте на середньому вогні протягом приблизно 2 хвилин. (66 г).

2. У каструлю покладіть яйця, налийте воду, підсолити і поставте на сильний вогонь. Коли вода закипить (приблизно через 5 хвилин), переведіть на середній вогонь і варіть протягом приблизно 12 хвилин. Після цього залийте водою, очистіть від шкаралупи і розрізати вздовж на 2 половини. (100 г)

3. Налийте в каструлю воду, поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння (12 хвилин), покладіть локшину ненмьонкуксу і поваріть 2 хвилини. Промийте локшину водою і викладіть на сітчастий піднос, щоб стекла рідина. (1100 г). Фото 5

4. Наберіть локшину в чашку, зверху викладіть м’ясо, редьку, огірки, грушу і яйця і полийте соусом-заправкою №2. Фото 6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *