19 Січ 2020

Корейська локшина Чапчай

корейська кухня

Корейська локшина (chapchae) – традиційна страва корейської кухні, яка частіше за все готується зі свининою або яловичиною, а також з овочами і тофу. Обов’язковими інгредієнтами є також кунжутне насіння і гриби. Гостра але не сильно, пряна але не втрачає природного смаку, локшина по корейські припаде до смаку будь-якому любителю азіатської кухні. А простота приготування цієї страви неодмінно зробить його частим гостем на Вашому столі.

Що нам буде потрібно

  • Локшина фунчоза – 4
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часникова паста – 2 ч.л.
  • Листя шпинату або зелена цибуля – 50 г
  • Солодкий перець червоний – 1 шт.
  • Гриби чорні Муер або шіїтаке – 8 шт.
  • Твердий тофу – 100 г.
  • Кунжутне масло для смаження – 4 ст.л.
  • Класичний соєвий соус – 2 ст.л.
  • Часникова перцева паста – 2 ст.л.
  • Цукор тростинний коричневий – 1 ч.л.
  • Насіння кунжуту – 2 ст.л.

Як готувати корейську локшину Чапчай

  1. Замочіть гриби в окропі на 15 хв.
  2. В глибокій ємності замочіть локшину в окропі не більше, ніж на 3 хв. Відкиньте на друшляк.
  3. Поріжте шпинат або зелену цибулю, ріпчаста цибуля, солодкий перець.
  4. Тофу покладіть під невеликий прес на 15 хв.
  5. У сковороді вок нагрійте кунжутне соєву олію. Коли вона розжариться, обсмажте в ньому нарізаний тонкими скибочками тофу. Перекладіть тофу на серветку і дайте жиру стекти.
  6. У тому ж маслі обсмажте, швидко помішуючи (стір-фрай), нарізані тонкими смужками овочі та гриби (шиїтаке краще розрізати навпіл, Муер – на порції).
  7. Через 3 хв. додайте часникову перцеву і часникову пасту. Знову перемішайте.
  8. Додайте в сковороду локшину. Перемішайте.
  9. Влийте соєвий соус, додайте цукор. Перемішайте і вимкніть вогонь. Полийте зверху кунжутною олією.
  10. Викладіть на тарілку порцію локшини. Поряд покладіть кілька шматочків тофу. Зверху посипте насінням кунжуту. Ваша корейська локшина Чапчай готова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *