Корейська локшина (chapchae) – традиційна страва корейської кухні, яка частіше за все готується зі свининою або яловичиною, а також з овочами і тофу. Обов’язковими інгредієнтами є також кунжутне насіння і гриби. Гостра але не сильно, пряна але не втрачає природного смаку, локшина по корейські припаде до смаку будь-якому любителю азіатської кухні. А простота приготування цієї страви неодмінно зробить його частим гостем на Вашому столі.
Що нам буде потрібно
- Локшина фунчоза – 4
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часникова паста – 2 ч.л.
- Листя шпинату або зелена цибуля – 50 г
- Солодкий перець червоний – 1 шт.
- Гриби чорні Муер або шіїтаке – 8 шт.
- Твердий тофу – 100 г.
- Кунжутне масло для смаження – 4 ст.л.
- Класичний соєвий соус – 2 ст.л.
- Часникова перцева паста – 2 ст.л.
- Цукор тростинний коричневий – 1 ч.л.
- Насіння кунжуту – 2 ст.л.
Як готувати корейську локшину Чапчай
- Замочіть гриби в окропі на 15 хв.
- В глибокій ємності замочіть локшину в окропі не більше, ніж на 3 хв. Відкиньте на друшляк.
- Поріжте шпинат або зелену цибулю, ріпчаста цибуля, солодкий перець.
- Тофу покладіть під невеликий прес на 15 хв.
- У сковороді вок нагрійте кунжутне соєву олію. Коли вона розжариться, обсмажте в ньому нарізаний тонкими скибочками тофу. Перекладіть тофу на серветку і дайте жиру стекти.
- У тому ж маслі обсмажте, швидко помішуючи (стір-фрай), нарізані тонкими смужками овочі та гриби (шиїтаке краще розрізати навпіл, Муер – на порції).
- Через 3 хв. додайте часникову перцеву і часникову пасту. Знову перемішайте.
- Додайте в сковороду локшину. Перемішайте.
- Влийте соєвий соус, додайте цукор. Перемішайте і вимкніть вогонь. Полийте зверху кунжутною олією.
- Викладіть на тарілку порцію локшини. Поряд покладіть кілька шматочків тофу. Зверху посипте насінням кунжуту. Ваша корейська локшина Чапчай готова!