25 Бер 2023

Корейські солодощі які варто спробувати

Корейські солодощі

Корейські солодощі однозначно заслуговують на увагу – вони оригінальні, ароматні та смачні. Їх незвичайність полягає в інгредієнтах – наприклад, корейці рідко використовують у кондитерських виробах пшеничне борошно, віддаючи перевагу рисовому. А як начинку часто використовують солодку пасту з бобів або квасолі.

Ми підготували топові рецепти корейських солодощів у домашніх умовах. Їх можна готувати на свята або урізноманітнити повсякденне меню.

Вибирайте – можливо, у вас з’явиться нова фірмова страва!

Хотток (Hotteok)

Хотток – улюблений місцевий фаст-фуд.

Ці коржі з солодкою начинкою називають корейськими оладками, а прийшли вони до Кореї з Китаю майже століття тому. Китайські емігранти продавали дешеві та ситні солодкі пиріжки з простою начинкою з горіхів та цукру-сирцю. Вони настільки полюбилися місцевим жителям, що сьогодні Хотток печуть з начинками, а суміш борошна подається в будь-якому магазині. Рецепт для класичного варіанту – дріжджове тісто із суміші рисового та пшеничного борошна та горіхової начинки.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно + рисове – по 1 склянці;
  • Дріжджі – 10 г;
  • Цукор – 20 г;
  • Сіль – 2 г;
  • Рослинна олія – 10 мл;
  • Тепла вода – 1 склянка;
  • Горіхи – жменя;
  • Тростинний (коричневий) цукор – 0,5 склянки;
  • Кориця – 5 г.

Розчиніть у воді цукор і дріжджі, через 5-10 хвилин змішайте борошно двох видів і просійте її через сито. Додайте сіль, олію і помісіть тісто. Можна використовувати гранульовані дріжджі, дотримуючись рекомендованих виробником пропорцій. Тісто повинне відстоятися в теплому місці приблизно годину. Потім його потрібно обім’яти та залишити ще на 20 хвилин. У цей час подрібніть горіхи, змішайте їх із корицею та цукром.

Сформуйте з тіста кульки, розкотіть кожен у невеликий коржик. Покладіть начинку в центр і знову скачайте кулю. Покладіть його на розпечену сковороду і притисніть лопаткою, щоб він розплющився. Хотток смажать із двох сторін до золотистого кольору.

Тток (Tteok)

Корейські солодощі

Тток це рисові пиріжки з вареного тіста. Їх можна зробити у вигляді простих хлібців, але з солодкою квасолевою начинкою вони набагато смачніші і схожі на тістечко. У Японії таку страву називають Моті. Раніше тісто для Тток готували на пару, сьогодні зручніше робити його в мікрохвильовій печі. Все дуже просто та швидко.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рисового борошна (з клейкого рису Чапсаль);
  • 1 склянка води;
  • 2,5 г солі;
  • 35 г цукрової пудри;
  • Для начинки: 0,5 склянки червоної квасолі, 2 склянки води, 50 г коричневого цукру;
  • 5 ст. ложок цукру.

Щоб приготувати тісто, змішайте з цукром та сіллю, залийте водою і прогрійте суміш у мікрохвильовій печі 3-4 хвилини, накривши кришкою. Потім вимішайте еластичну суміш, що вийшла, протягом декількох хвилин. На цьому етапі можна додати харчові барвники, щоби тісто стало кольоровим. Начинку для Тток готують так: потрібно розварити квасолю, потім зробити з неї рідке пюре, всипати цукор і варити до загустання, безперервно помішуючи. Тток ліплять так само, як і Хотток, але не сплющують, а залишають у формі кульок. Зверху можна посипати тістечка улюбленим топінгом.

Якква (Yakgwa)

Це смажене печиво є обов’язковим атрибутом на всіх корейських святах. Пшеничне тісто обсмажується у фритюрі, а потім просочується ароматним медовим сиропом та посипається горішками. Найпростіше приготувати Якква у вигляді невеликих квадратиків.

Інгредієнти:

  • 150 г пшеничного борошна та 20 г кунжутної олії – для тіста;
  • 20 г води, 30 г меду та 20 г Мірина або Саке – для сиропу в тісто;
  • 100 г меду, 50 г рисового сиропу, 40 мл води, імбир та кориця – для соусу;
  • Кунжутні насіння та кедрові горішки – для топінгу.

Змішайте борошно і кунжутну олію, потім додайте сироп і вимісіть гладке тісто. Залишіть у плівці на півгодини. Розкотіть і наріжте ножем або за допомогою форми на квадрати, посередині кожного зробіть маленький отвір. Розігрійте фритюрницю і опустіть шматочки тіста. Смажити потрібно до золотистого кольору. Потім викладіть печиво на паперовий рушник і приготуйте медовий соус (його потрібно довести до кипіння і вимкнути). Смажене печиво опустіть у соус кімнатної температури та залиште на годину для просочення. Потім вийміть печиво, розкладете на тарілки і обсипте горішками та насінням.

Югва (Yugwa)

Югва (або Юква) – це щось середнє між печивом та вафлями. Хрумкі, не надто солодкі, з легкою нотою алкоголю, Югва традиційно прикрашають корейський весільний стіл. Це печиво білого кольору – щоб досягти яскравих фарб, корейці використовують природні барвники з полину, чорного рису, гарбуза тощо. Втім, сучасні харчові барвники впораються із цим завданням із не меншим успіхом. Класичні Югва готуються з рисового борошна та розмочених білих бобів. У спрощеному варіанті використовується лише рисове борошно. Якщо ви хочете досягти яскравого і пряного смаку, додайте в тісто щіпку імбиру.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рисового борошна;
  • 1 склянка води;
  • 2,5 г солі;
  • 20 мл рисової горілки Сочжу;
  • Для сиропу: 1 склянка патоки, 30 г цукру, 30 г меду;
  • Для топінгу: кедрові горіхи, мед, плоди ююби.

Замісіть тісто з борошна, рису та горілки, і поставте його в пароварку, щоб настоялося. Тісто потрібно кілька разів перевернути. Після цього тісто потрібно тонко розкотити на дошці, присипаній крохмалем і нарізати на невеликі квадрати. Підсохлі вафлі потрібно обсмажити у фритюрі, викласти на серветку, а потім занурити в сироп. Зверху посипати топінг (для скріплення можна використовувати розтоплений мед).

Тасік (Dasik)

Корейські солодощі

Хочеться незвичайних смакових відчуттів? Тоді час приготувати Тасік. У перекладі назва цього круглого печива з відбитком дракона або птаха Фенікс означає «їжа з чаю», і спочатку воно справді готувалося з подрібненого чайного листя. Згодом рецептура змінилася – сьогодні кругле кольорове печиво роблять із машу, кунжуту, китайського лимонника і навіть із водоростей та соснового пилку. Ну а ми приготуємо із каштану!

Інгредієнти:

  • 400 г каштанів;
  • Дрібка кориці;
  • Мед та цукрова патока.

Очистіть каштани від шкірки та нутрощів, промолотити і пропустіть через сито. У каштанове борошно потрібно додати корицю та мед, щоб вийшло густе тісто. Потім сформуйте з нього маленькі плескаті «шашечки».

Читайте також: Класичний корейський соєвий суп

Пробуйте, дивуйтеся та дивуйте гостей – корейські солодощі справді незвичайні та дуже смачні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *