Національний корейський суп куксі люблять у багатьох куточках світу. Така популярність обумовлена насиченим смаком, ароматом та поживністю. Традиційно його готують із локшини, бульйону та різних овочів зі спеціями. Варіантів виконання багато. Вибирайте будь-який із них і радуйте своїх рідних та друзів!
Дивний за смаком цей корейський суп нескладно приготувати в домашніх умовах. Холодна страва порадує своєю оригінальністю та поживними властивостями. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт!
- Яловичина 400 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Локшина рисова 1 пачка
- Капуста білокачанна 200 гр.
- Огірок 3 шт.
- Помідор 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Кінза 1 пучок
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Олія рослинна 40 мл.
- Соус соєвий за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Оцтова есенція 3 ст.
- Коріандр за смаком
- Кунжут 1 ч. л.
Підготуємо необхідні продукти за списком.
Яловичину промиваємо і ріжемо невеликими брусочками.
Відразу ставимо варитися рисову локшину. Готуємо як зазначено на упаковці.
Коріандр розтираємо.
Очищаємо цибулю і подрібнюємо її.
У казані розігріваємо олію. Смажимо тут м’ясо з коріандром, потім доповнюємо його цибулею.
Як тільки продукти отримають рум’янець, заливаємо їх невеликою кількістю води. Закриваємо кришкою і томимо до готовності.
Після готовності даємо охолонути.
Як і коріандр, розтираємо у ступці кунжут. Попередньо його підігріваємо на сковороді.
Подрібнюємо промиту кінзу.
Охолоджену воду з казана переливаємо в каструлю. Доповнюємо сіллю, цукром, оцтом, соєвим соусом та меленими перцями. Ретельно вимішуємо.
Для зручності можна перелити розсіл у банку. Сюди ж відправляємо кінзу та кунжут. Ставимо в холодильник для охолодження.
Білокочанну капусту дрібно шаткуємо. Солимо її, розминаємо руками до виділення соку та ставимо в холодильник.
Тонкими півкільцями ріжемо огірки, також солимо їх і відправляємо в холодильник.
Збиваємо курячі яйця, смажимо їх у вигляді тонких млинців. Згортаємо продукт, остуджуємо та ріжемо соломкою.
Томати обробляють на дрібні шматочки. Ставимо в холодильник.
Коли всі інгредієнти охолонуть, починаємо формувати суп. У глибокі миски рівномірно розкладаємо овочі, яєчні млинці, локшину та м’ясо.
Заливаємо пікантним розсолом та подаємо частування до столу. Смачного! Ознайомтесь з іншими рецептами, читайте далі!
Холодний суп куксі з м’ясом яловичини
Апетитний холодний суп можна приготувати на яловичому бульйоні. Частування порадує яскравим смаком та ароматом. Подавайте до обіднього столу та порадуйте своїх близьких.
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 200 гр.
- Салат фріліс – 200 гр.
- Локшина пшенична – 50 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Соус соєвий – 1 ст.
- Олія – для смаження.
Для бульйону:
- Вода – 1 л.
- Яловичина – 200 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відварюємо яловичину із сіллю та спеціями у воді. Періодично знімаємо пінку.
Крок 2. У цей час тонкими брусочками обробляють сиру яловичину.
Крок 3. Прогріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут шматочки яловичини.
Крок 4. Доповнюємо м’ясо листочками салату. Солимо, перчимо і готуємо до появи рум’янцю на яловичині.
Крок 5. Вливаємо до продуктів пару столових ложок готового бульйону. Очікуємо близько 10 хвилин.
Крок 6. Окремо відварюємо пшеничну локшину, після чого відкидаємо її на друшляк і даємо їй охолонути.
Крок 7. Натираємо на тертці огірки та подрібнюємо окріп. Кладемо продукти у загальну тарілку.
Крок 8. Поливаємо їх соєвим соусом, вимішуємо та ставимо в холодильник.
Крок 9. Збиваємо курячі яйця.
Крок 10. Далі смажимо їх у вигляді тонких млинців. Остуджуємо, згортаємо в рулет і ріжемо соломкою.
Крок 11. Підготуємо всі інгредієнти: обсмажене м’ясо, млинці яєчні, огірок з кропом і локшину. Усі компоненти мають бути охолодженими.
Крок 12. Порційно кладемо продукти у глибокі тарілки та заливаємо їх охолодженим яловичим бульйоном.
Крок 13. Апетитний холодний суп культі готовий. Можна куштувати!
Як зварити корейський суп куксі з куркою?
Апетитна страва приємно здивує ваших рідних своїм насиченим смаком та ароматом. Спробуйте простий кулінарний рецепт!
Час готування: 1 год.
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Редиска – 100 гр.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – 2 зубчики.
- Вода – 100 мл.
- Соус соєвий – 5 ст.
- Оцет рисовий – 3 ст.
- Сіль за смаком.
- Цукор – до смаку.
- Локшина – 200 гр.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі продукти за списком.
Крок 2. Дрібно шаткуємо заздалегідь промиті огірки та редис.
Крок 3. У будь-який зручний спосіб подрібнюємо часник із зеленню.
Крок 4. Зелень з часником викладаємо в глибоку миску, заливаємо столовою ложкою соєвого соусу, рисового оцту та олії. Солимо, перчимо, перемішуємо.
Крок 5. Відправляємо заготовку до овочів та перемішуємо.
Крок 6. Злегка збиваємо яйця зі столовою ложкою води та сіллю.
Крок 7. Обсмажуємо яєчну суміш у вигляді млинців.
Крок 8. Остуджуємо їх і згортаємо в рулет.
Крок 9. Нарізаємо рулет тонкою соломкою.
Крок 10. Невеликими брусочками ріжемо куряче філе.
Крок 11. Обсмажуємо в олії до зміни кольору.
Крок 12. У цей час дрібно шаткуємо капусту.
Крок 13. Кидаємо її до м’яса. Розмішуємо і томимо ще кілька хвилин.
Крок 14. В окремій ємності розмішуємо воду із цукром.
Крок 15. Слідом відправляємо сюди сіль.
Крок 16. Вливаємо рисовий оцет, що залишився.
Крок 17. Сюди ж відправляємо соєвий соус. Ставимо розсіл у холодильник.
Крок 18. До готовності варимо локшину.
Крок 19. Відкидаємо її на друшляк, поливаємо олією і остуджуємо.
Крок 20. Порційно викладаємо у глибокі тарілки курку, овочі та яєчну соломку. Поливаємо все це пікантним розсолом. Готово!
Куксі з креветками в домашніх умовах
Оригінальний варіант виконання супу – з додаванням креветок. Дивовижна на смак страва приємно порадує вас і ваших домашніх. Використовуйте для цього покрокову кулінарну ідею.
Час приготування: 3 години
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Креветки королівські – 20 шт.
- Локшина яєчна – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Бульйон курячий – 500 мл.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Кінза – 2 пучки.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець червоний мелений – 1 ст.
- Олія – 100 мл.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі очищаємо та промиваємо.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю.
Крок 3. Огірки ріжемо тонкою соломкою.
Крок 4. Також дрібно обробляємо інші овочі: болгарський перець, капусту, томат і кінзу.
Крок 5. Дрібно ріжемо часник і смажимо його в олії до появи аромату.
Крок 6. Сюди ж кладемо цибулю. Смажимо його до м’якості та посипаємо червоним перцем та іншими пікантними спеціями.
Крок 7. Відправляємо обсмажування у свіжі овочі.
Крок 8. Розмішуємо та ставимо в холодильник на дві години.
Крок 9. Для кращого маринування заготівлю можна придавити чимось важким.
Крок 10. Займемося іншими продуктами.
Крок 11. Збиваємо курячі яйця і смажимо їх у вигляді млинців.
Крок 12. Остуджуємо їх і згортаємо в рулет.
Крок 13. Ріжемо їх тонкою соломкою.
Крок 14. До готовності варимо локшину.
Крок 15. Очищені креветки смажимо до легкого рум’янцю.
Крок 16. Підготуємо курячий бульйон.
Крок 17. Починаємо формувати страву. У глибокі миски порційно кладемо овочі.
Крок 18. Викладаємо сюди млинцеву соломку.
Крок 19. Слідом йдуть креветки та локшина.
Крок 20. Поливаємо курячим бульйоном, що став холодним.
Крок 21. Апетитний суп з креветками готовий, спробуйте!
Простий і смачний рецепт куксі з фунчозою
Апетитний суп часто готують із фунчозою. Подають яскраве частування найчастіше у холодному вигляді, але гарячий варіант також допустимо. Використовуйте для виконання страви простий покроковий рецепт.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Фунчоза – 100 г.
- Свинина – 200 г.
- Огірок – 0,5 шт.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Капуста квашена – 2 ст.л.
- Редиска – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець чилі – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промиваємо, ріжемо тонкою соломкою і відварюємо у підсоленій воді з часником та лавровим листком.
Крок 2. Далі підготуємо інші продукти. Овочі варто промити під водою.
Крок 3. До готовності варимо фунчозу, як написано на упаковці.
Крок 4. Яйця збиваємо з невеликою кількістю води та солі.
Крок 5. Смажити суміш у формі млинця. Подрібнюємо зелену цибулю.
Крок 6. Охолоджений яєчний млинець згортаємо в рулет і ріжемо його тонкою соломкою.
Крок 7. Тонкими брусочками обробляємо огірок та редиску.
Крок 8. Відварене м’ясо ріжемо меншими шматочками.
Крок 9. Фунчозу викладаємо у глибокі тарілки.
Крок 10. Сюди ж відправляємо м’ясо, свіжі овочі, цибулю, квашену капусту, яєчну соломку та подрібнений чилі.
Крок 11. Перед подачею поливаємо страву м’ясним бульйоном, що став холодним. Готово!
Читайте також: Корейські солодощі які варто спробувати
Гарячий варіант супу куксі
Оригінальний корейський суп можна подавати у гарячому вигляді. Такий варіант вийде ще поживнішим і ароматнішим. Подавайте його до обіду та урізноманітнюйте домашнє меню.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- М’ясо – 300 гр.
- Спагетті – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Помідор – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зіра – до смаку.
- Кинза сушена – до смаку.
- Соус соєвий – до смаку.
- Оцет столовий – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо м’ясний бульйон у каструлі. Солимо вміст за смаком.
Крок 2. У процесі приготування прибираємо пінку.
Крок 3. Готуємо щонайменше годину, поки м’ясо стане м’яким.
Крок 4. Окремо відварюємо спагетті чи локшину.
Крок 5. У цей час в олії смажимо подрібнену цибулю.
Крок 6. Доповнюємо його тертою морквою.
Крок 7. Сюди ж кладемо тонкі шматочки картоплі.
Крок 8. Коли всі овочі стануть м’якими, доповнюємо їх томатною пастою.
Крок 9. Розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
Крок 10. Спагетті відкидаємо на друшляк і промиваємо під водою.
Крок 11. Відварене м’ясо трохи остудити і ріжемо дрібними шматочками. Тонко обробляємо огірок із помідором.
Крок 12. Починаємо формувати суп. У глибокі тарілки порційно кладемо спагетті.
Крок 13. Далі кладемо м’ясо та інші підготовлені інгредієнти.
Крок 14. Заливаємо їх киплячим бульйоном. За смаком доповнюємо соєвим соусом, оцтом, зірою, перцем та кінзою. Готово можна пробувати Куксі!