25 Вер 2021

Морква по корейські рецепт

Морква по корейські рецепт

Морква по корейські рецепт навіть декілька рецептів, щоб кожен знайшов тут собі щось до душі. Вибирайте і пробуйте. Ми впевнені, якщо ви любите гостре, то вам це сподобається!

Першим хочу запропонувати вам один з найпростіших рецептів приготування цієї страви. Однак, потрібно знати і враховувати всі секрети й тонкощі. Тоді ваша морквина вийде соковитою, хрумкою, але при цьому не жорсткою.
Це, мабуть найважливіше – хруст і одночасно, ніжність соломинок. Інакше, салат виходить або дуже м’яким або навпаки, жорстким. Отже, приступаємо до процесу.

Список необхідних інгредієнтів:

  • Соковита морква – 1 кг.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л. з великою гіркою.
  • Червоний мелений перець чилі – 0.5 ч. л.
  • Цукровий пісок – 1 ч. л. з великою гіркою.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Майоран – 1 ч. л. з гіркою
  • Гірчиця в зернах – 0.5 ч. л.
  • Мелений коріандр – 1 ч. л. з гіркою
  • Часник – 4 зубчики середнього розміру.
  • Натуральний яблучний оцет 6% – 50 мл.
  • Рослинна олія без запаху – 100 мл.

Покроковий процес приготування:

Морква по корейські рецепт
Морква по корейські рецепт

Крок 1. Найперший і важливий етап, без якого всі наступні кроки будуть безглузді – вибрати правильний овоч. А саме, морква повинна бути соковитою. Тому, вибирайте саме такий продукт.

Щоб вона стала ще соковитіше, очистіть її і залийте дуже холодною водою мінімум на 1 годину. Така бадьора ванна додасть плодам тонус, вони стануть щільніше і соковитіше. Потім дістаємо її і обтираємо. Також чистимо зубчики часнику.

Крок 2. Озброюємося теркою для корейських овочів. Вона чистить продукт соломкою середньої товщини. Це якраз те, що нам потрібно.

Крок 3. Тепер ще один важливий етап, щоб салатик був ніжним але залишався хрустким. Висипаємо в цю ж миску сіль і перемішуємо руками. Морква повинна стати м’якше, трохи пустити сік.

Крок 4. У серединці робимо поглиблення, але не до самого дна. У це «гніздечко», через прес відправляємо часник, а зверху додаємо необхідну кількість цукрового піску.

морква по корейські рецепт

Крок 5. У сковороду наливаємо рослинну олію. На високому вогні добре прогріваємо його. Коли олія почне потріскувати, вимикаємо плиту і в гарячу олію починаємо додавати всі заготовлені прянощі.

При такому гарячому способі всі приправи розкриють свій аромат по максимуму.

Крок 6. Отже, додаємо все необхідне і ретельно перемішуємо. Гарячу олію вливаємо в поглиблення, на цукровий пісок. Не перемішуючи, в такому вигляді даємо постояти хвилин 5. Таким чином, гарячий соус «витягне» з часнику більше аромату.

морква по корейські

Крок 7. Далі вливаємо оцет і все ретельно перемішуємо. Використовуйте натуральний яблучний оцет. Він зробить закуску більш ароматною, без неприємного присмаку. До того ж, такий продукт корисний для організму – очищає його від шлаків і токсинів.

Крок 8. Беремо якийсь харчовий контейнер з кришкою. Сюди щільно закладаємо салат. Потім заливаємо соком, що залишилися в мисці.

Закриваємо кришкою. Залишаємо посуд в холодильнику мінімум на 3 години. Але чим довше салатик маринується, тим смачніше стає. Тому, краще приготувати його ввечері, щоб на ранок вже смачно похрумтіти.

Морква по корейські рецепт: як приготувати з готовою приправою

Цей екзотичний, гостренький салат вже завоював своє законне місце на наших столах. І ми часто використовуємо моркву по корейські з приправою не тільки за прямим призначенням, але і як інгредієнт для приготування інших страв.
Зараз я покажу вам такий простий і смачний рецепт. Закуска виходить соковитою, хрумкою але в той же час ніжною. Обов’язково протестуйте його у себе вдома!

Склад страви:

  • Морква свіжа – 1 кг.
  • Ріпчасту цибулю – 60 гр.
  • Часник – 60 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Готова приправа по корейські – 30 гр.
  • Цукровий пісок – 60 гр.
  • Рослинна олія – ​​120 гр.
  • Оцет 9% – 40 мл.

Букет спецій для даної закуски можна зібрати самостійно. Але, як мені здається, простіше купити готову суміш. Її склад завжди приблизно однаковий, незалежно від виробника. Головні складові – коріандр, гострий перець, часник, паприка і прянощі.

Склад приправи:

  • перець чорний молотий
  • перець червоний мелений (Чилі)
  • часник гранульований
  • коріандр мелений
  • пажитник мелений
  • лавровий лист мелений
  • петрушка сушена
  • кріп сушений
  • куркума
  • майоран
  • базилік
  • гірчичне насіння
  • паприка мелена
  • перець духмяний мелений

Процес приготування:

Для цього салату потрібні соковиті, смачні коренеплоди. Їх можна подрібнити вручну, за допомогою ножа. Але набагато простіше скористатися спеціальним пристосуванням для цього – «корейською» теркою.

Якщо ваш овоч недостатньо соковитий, просто замочіть на кілька годин у холодній воді. Це поверне плодам пружність.

Отже, подрібнюємо довгою соломкою. Перекладаємо її під місткий салатник.
Сюди ж через прес або дрібну тертку відправляємо часник. Слідом всипаємо приправу, сіль і цукровий пісок.
Вливаємо оцет і ретельно перемішуємо, щоб кожна соломинка була рівномірно насичена усіма спеціями.

У сковороду наливаємо рослинну олію, нагріваємо її гарненько. Тим часом, чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, не дуже тонко.

Відправляємо її в олію смажитися. Готуємо до тих пір, поки цибуля не отримає коричневий колір. Не бійтеся навіть злегка пересмажити її, адже даний овоч в складі ми використовувати не будемо. Її ціль – лише ароматизувати олію. Цибулю виловлюємо всю, до єдиної соломинки. Гарячу олію заливаємо, до моркви і гарненько перемішуємо.
На столі даємо складу трохи охолонути, потім перекладаємо в пластиковий посуд з кришкою. Відправляємо в холодильник, щоб салат промаринуватися і охолов. В ідеалі, звичайно, готувати за ніч до трапези.

Морква по корейські рецепт на зиму в банках – дуже смачно (без стерилізації)

Запастися морквою по-корейські можна і на запас. Так, з нагоди, дістаєш баночку улюбленої закуски і насолоджуєшся! Її так само можна використовувати як основну страву, додавати в салати, загортати в лаваш і так далі.

Рецепт простий і не вимагає стерилізації. Через відсутність тепло-обробки, соломинки будуть більш хрусткими і соковитими. Але, зберігається така заготовка виключно в холодильнику.

Нам буде потрібно:

  • Морква свіжа – 3 кг.
  • Ріпчасту цибулю – 4 шт. середнього розміру
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Приправа для корейської моркви – 2 пачки
  • Рослинна олія – ​​1,5 склянки
  • Холодна кип’ячена вода – 500 мл.
  • Часник – 2 головки
  • Оцет дев’ятивідсотковий – 10 мл.
  • Цукровий пісок – 6 ст. л.

Приступаємо до готування:

Починаємо звичайно ж, з підготовки основного інгредієнта. Миємо, очищаємо і заливаємо холодною водою, повністю. Даємо прийняти бадьору ванну 1-2 години, щоб овоч став соковитіше.

Потім натираємо на спеціальній тертці для корейських овочів. Перекладаємо в миску, де і плануєте маринувати склад.
Беремо кип’ячену холодну воду (півлітра). У ній розчиняємо сіль, цукровий пісок. Перемішуємо гарненько, щоб всі піщинки розчинилися. Звичайно ж, повністю розчинити їх в холодному середовищі буде складно але постарайтеся зробити це по максимуму.

Додаємо в рідину оцет. Цей склад переливаємо в миску з морквою і гарненько перемішуємо дерев’яною лопаткою. При кімнатній температурі залишаємо для маринування на 3-4 години.

Кожні півгодини настоювання, салат потрібно ретельно перемішувати, щоб маринувався він рівномірно. Часник очищаємо, пропускаємо його через прес. Додаємо до решти інгредієнтів, вимішуємо гарненько.

Ріпчасту цибулю очищуємо, нарізаємо його дрібно. На сковороді нагріваємо олію, потім перекладаємо сюди цибульку. Смажимо до рум’яності на високому вогні.

У салаті робимо невелике заглиблення в центрі. Сюди пересипаємо підготовлену приправу.

Відразу з плити, переливаємо олію з цибулею на приправу. Саме після цього спеції «віддадуть» максимум своїх ароматних можливостей. Старанно вимішуємо вміст салатниці.

Банки стерилізувати не потрібно. Просто добре їх помийте і дайте всій рідини стекти. За ним, дуже щільно, розкладаємо морквяні соломинки, притискаючи ложкою.
Потім, коли всі овочі опиняться в банках, розлийте рівномірно сік, що залишився в мисці.

Ємності закриваємо кришками, ставимо в холодильник. Приблизно через тиждень можна вже пробувати.

Читайте також: Корейські пельмені кімчі

Морква по корейські рецепт є різний, тут головне практикувати і експериментувати зі смаками та відкривати для себе нові унікальні рецепти. Розкажіть, які Ви використовуєте рецепти, можливо комусь буде цікавий ваш рецепт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *