Огірки по-корейські швидкого приготування і цікаві корейські рецепти – це дуже смачна домашня закуска, приготувати яку своїми руками може будь-яка господиня. Якщо ви відкриєте наш рецепт з покроковими фото, то побачите, як легко можна зробити цю страву в домашніх умовах.
Закуска, приготована по корейському способу, має насичений приємний аромат і пікантний кисло-солодкуватий присмак. Кунжут надає страві не тільки апетитний зовнішній вигляд але ще і покращує смак. Ви можете запросто подати блюдо як до святкового столу, щоб урізноманітнити набір салатів на ньому, так і доповнити свій повсякденний раціон новим частуванням.
Рецептів приготування страви безліч але відмінність даного керівництва по готуванні страви від інших в тому, що закуска готується без моркви. Тут використовується тільки соєвий соус, часник, огірки і приправи. Залежно від того, наскільки довго ви будете витримувати овочі в спеціях і солі, ви можете самостійно регулювати ступінь засолювання страви. Так ви можете приготувати малосольні, досить гострі, а також мариновані овочі. Їх можна подати на стіл як в початковому вигляді в якості закуски, так і використовувати для приготування салатів по-корейські.
Краса даної страви в тому, що для приготування страви ви можете використовувати навіть перерослі огірки. На оригінальний смак страви це абсолютно ніяк не вплине. Однак попередньо необхідно переконатися, що шкірка овочів не гірчить. Якщо це так, попередньо ретельно очистіть овочі від шкірки, так як вона може зіпсувати враження від готової закуски.
Щоб в домашніх умовах приготувати смачні огірки по-корейськи швидкого приготування, вам потрібно запастися усіма необхідними інгредієнтами. Якщо ви це вже зробили, рекомендуємо вам відкрити наш простий рецепт з покроковими фото та приготувати смачну страву для своєї родини прямо зараз своїми руками.
Складові:
- Огірки (1 кг)
- Харчова сіль (1 ч. л.)
- Столовий оцет 5% (2 ст. л.)
- Перець червоний мелений (1 ч. л.)
- Кунжут або сезам (1 ст. л.)
- Рослинна олія (4 ст. л.)
- Часник (4 зубчики)
- Соєвий соус (2 ст. л.)
- Пучок петрушки (для прикраси)
Кроки приготування
Виберіть відповідні для готування огірки, гарненько промийте їх і спробуйте на смак, щоб переконатися, що овочі не гірчать. Після цього наріжте їх соломкою так, як показано на фото і засипте сіллю. Залиште настоюватися в прохолодному місці на 5-20 хвилин в залежності від того, наскільки сильно повинні просолитися овочі за вашим бажанням.
Через необхідну кількість часу злийте сік, який пустили овочі і додайте в ємність з ними зубчики часнику, подрібнені за допомогою преса. Додайте соєвий соус, оцет і перець, а також всі необхідні спеції і перемішайте продукти дуже акуратно, щоб не пошкодити їх.
Налийте в сковороду трохи рослинного масла, підігрійте його майже до закипання, після чого зніміть сковороду з вогню і всипте в неї жменю кунжуту, відразу ж перемішати продукт. Він відразу змінить свій колір, не лякайтеся, так і задумано.
Вилийте масло разом з кунжутом в ємність до огірків, після чого перемішайте закуску. Знову дайте страві настоятися в холодильнику 5-10 хвилин.
Потім можете перекладати готові огірки по-корейськи швидкого приготування в тарілку, прикрашати зеленню і подавати до столу.
Смачного!