Пінсу – це улюблене традиційні літні ласощі корейців! Крім традиційного Пінсу з червоною квасолею останнім часом стали з’являтися так звані фьюжн-пінсу з різноманітними добавками і відмітним смаком. Велика популярність цього освіжаючого десерту сприяла відкриттю кафе, які спеціалізуються на приготуванні Пінсу. Ця стаття розповість вам про найсмачніші Пінсу, які ви можете покуштувати цього літа в Кореї.
Традиційний вид Пінсу – з червоною квасолею – «Пхатпінсу»
Вважається, що Пінсу веде свою історію ще з часів епохи Чосон, коли вперше почали вживати мелений лід упереміш із солодкою червоною квасолею. Так, з’явилося пхатпінсу, яке в даний час готується з додаванням різних інгредієнтів таких як тток або місуткару (суміш зі злаків). Залежно від продуктів, використаних при приготуванні пхатпінсу, кожен десерт трохи відрізняється, проте завдяки грузлому ттока і солодкої квасолі зберігається його чудовий смак.
Свіжість соковитих фруктів, що тануть у роті – фруктове Пінсу
Для тих, хто не дуже любить червону квасолю або хоче спробувати більш освіжаючий десерт, рекомендуємо спробувати Пінсу з фруктами. При приготуванні фруктового Пінсу помелений на дрібні шматочки лід кладуть різні фрукти або тільки один вид. Останнім часом простежуються нові тенденції: для додання цих ласощів більш яскравий і насичений смак замість звичайного льоду використовують заморожені фрукти. Особливою популярністю користуються десерти з манго, полуницею, грейпфрутом і ін., які подаються і прикрашаються по-своєму в кожному закладі. У порівнянні з традиційним десертом – пхатпінсу – фруктове Пінсу не володіє таким солодким смаком, проте гармонійне поєднання красивого зовнішнього вигляду молочного льоду і свіжих фруктів робить його приємним на смак, тане в роті, корейська кухня!!!
Багатий корисними для здоров’я традиційними інгредієнтами – «well-being пінсу»
Особливі смакові відчуття вам подарують «Well-being пінсу», приготовані з додаванням різноманітних інгредієнтів традиційної корейської медицини ханбан. Основними складовими є корисні для організму людини продукти, такі як солодкий гарбуз, жужуба, мигдаль і інші. Навіть зовні десерт виглядає здоровою їжею. При вживанні додайте в Пінсу з ягодами дерези, жужубу, плоди бусенніка (Іовлеві сльози), тутову ягоду, горіхи та інші інгредієнти традиційної корейської медицини ханбан. Це поєднання нагадає вам пікантний смак традиційного напою сучжонгва (відвар з імбиру і кориці з сушеної хурмою та кедровими горіхами). Також, цікаву палітру смаку надасть десерт Пінсу з додаванням солодкої картоплі батата, досить улюбленого корейцями як для перекусу, так і для повноцінного прийому їжі. Ці ласощі не тільки смачні і корисні але і радує око завдяки яскравому фіолетовому кольору батату.
І таке буває?! – Незвичайні десерти пінсу
Зустрічаються Пінсу і з оригінальною подачею, серед них часто зустрічаються Пінсу з незвичайною формою льоду у вигляді котушки для ниток, какао Пінсу з густим шоколадом і інші. Оригінальним смаком також володіє так звані «dango пінсу» з додаванням японського різновиду ттока з клейкого рису. Секрет популярності таких незвичайних десертів полягає в тому, що ви можете спробувати щось нове і відчути його чудовий смак.