7 Лип 2020

Рецепт Кімчіччіге 김치찌개

Кімчіччіге

Рагу по корейські Кімчіччіге, приготовлене з кімчі і свинини або морепродуктів (як правило, не використовуються разом).

Складові:

  • Свиняча вирізка 250-350 г
  • Кімчі – 300 м
  • Розсіл від кімчі – ½ ст
  • Соєвий сир тубу – 200 г.
  • Ріпчаста цибуля – ½ головки
  • Зелена цибуля – 1 невеликий пучок
  • Гострий перець – 1-2 шт
  • Вода – 3-4 ст
  • Кунжутна олія -1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Можливі добавки (за бажанням)
  • Гриби: шімеджі, енокітаке (зимові опеньки, кор. пхегн’і)
  • паростки сої
  • петрушка

Для маринаду:

  • Часник (тертий) 1 ч. л
  • Імбир (тертий) 1 ч. л
  • Соєвий соус 1 ст. л
  • Перець чорний

Приготування:

Свинину нарізати шматочками 2х2 см і замаринувати на 15-20 хв.

Обсмажити м’ясо в каструлі на добре розігрітій олії приблизно 5 хвилин (буде смачніше, якщо обсмажити його на кунжутній олії, це додасть неповторний і більш насичений смак супу).

Кімчі нарізати шматочками, цибулю – півкільцями, тубу – скибочками 1,5 см. Часник дрібно порубати, зелену цибулю порізати кружальцями.

Додати кімчі до м’яса, тушкувати на слабкому вогні 10 хвилин.

У каструлі довести до кипіння розсіл від кімчі і воду, перекласти в каструлю обсмажену свинину, кімчі (а також шімеджі і енокітаке) і варити 10 хвилин на середньому вогні.

Додати в каструлю тофу, цибулю, часник, пророщену сою та варити ще хвилин 5. Для гострого смаку додати дрібно нарізаний гострий стручковий перець.

Готовий суп розлити по глибоких тарілках і прикрасити зеленою цибулею і петрушкою.

Гостроту смаку можна регулювати кількістю гострого перцю і розсолу від кімчі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *