Рагу по корейські Кімчіччіге, приготовлене з кімчі і свинини або морепродуктів (як правило, не використовуються разом).
Складові:
- Свиняча вирізка 250-350 г
- Кімчі – 300 м
- Розсіл від кімчі – ½ ст
- Соєвий сир тубу – 200 г.
- Ріпчаста цибуля – ½ головки
- Зелена цибуля – 1 невеликий пучок
- Гострий перець – 1-2 шт
- Вода – 3-4 ст
- Кунжутна олія -1 ч. л.
- Часник – 2 зубчики
- Можливі добавки (за бажанням)
- Гриби: шімеджі, енокітаке (зимові опеньки, кор. пхегн’і)
- паростки сої
- петрушка
Для маринаду:
- Часник (тертий) 1 ч. л
- Імбир (тертий) 1 ч. л
- Соєвий соус 1 ст. л
- Перець чорний
Приготування:
Свинину нарізати шматочками 2х2 см і замаринувати на 15-20 хв.
Обсмажити м’ясо в каструлі на добре розігрітій олії приблизно 5 хвилин (буде смачніше, якщо обсмажити його на кунжутній олії, це додасть неповторний і більш насичений смак супу).
Кімчі нарізати шматочками, цибулю – півкільцями, тубу – скибочками 1,5 см. Часник дрібно порубати, зелену цибулю порізати кружальцями.
Додати кімчі до м’яса, тушкувати на слабкому вогні 10 хвилин.
У каструлі довести до кипіння розсіл від кімчі і воду, перекласти в каструлю обсмажену свинину, кімчі (а також шімеджі і енокітаке) і варити 10 хвилин на середньому вогні.
Додати в каструлю тофу, цибулю, часник, пророщену сою та варити ще хвилин 5. Для гострого смаку додати дрібно нарізаний гострий стручковий перець.
Готовий суп розлити по глибоких тарілках і прикрасити зеленою цибулею і петрушкою.
Гостроту смаку можна регулювати кількістю гострого перцю і розсолу від кімчі.