Рецепт пульгогі

Пульгогі

Пульгогі – традиційна страва корейської кухні, яку готують на грилі. Найчастіше м’яса в корейській кухні використовується тільки рис. І то не факт. Різновидів м’яса безліч. Любов до цього продукту настільки велика, що знамениту корейську мармурову яловичину упаковують в святкові коробки і дарують на всілякі свята. Цією ж любов’ю обумовлено кількість м’ясних рецептів.

Пульгогі дослівно – «м’ясо на вогні» або «вогняне м’ясо». Назва повноцінно передає і саму страву і спосіб його приготування. Рецепт цієї страви у корейців надзвичайно популярний. Ми ж розглянемо, як приготувати пульгогі в домашніх умовах. Це дуже просто. Особливо якщо використовувати наш покроковий рецепт з фото.

Секрет цієї традиційної страви – в маринаді, саме він зробить м’ясо соковитим, гострим і максимально передасть традиційний смак корейських страв.

Спробуйте приготувати вогняне м’ясо, оцініть смак одного з кращих страв Країни ранкової свіжості в повній мірі.

Складові

  • Свинина (500 г м’якоті, бажано очеревини)
  • Цибуля ріпчаста (1/2 шт.)
  • Цибуля зелена (2 стебла)
  • Часник (3-4 зубчики)
  • Корінь імбиру (1 ст. л. тертого)
  • Червоний перець чилі (1 ст. л)
  • Кочудян (3 ст. л.)
  • Соєвий соус (2 ст. л.)
  • Рисове вино (2 ст. л.)
  • Цукровий пісок (2 ст. л.)
  • Кунжутну олію (1 ст. л.)

Кроки приготування

Підготуємо всі необхідні інгредієнти і приступимо до нарізування м’яса. Традиційно для цього рецепта використовують тонко нарізані скибочки свинини. Гострим ножем нарізаємо прямокутниками 5 сантиметрів в довжину. Товщина шматочка м’яса не більше 3-4 міліметрів.

Кочудян – гостра паста з перцю, яка знадобиться нам для приготування маринаду. Пасту змішуємо з перцем до однорідної маси. Додаємо рисове вино і соєвий соус, туди ж відправляємо цукор, кунжутне масло і дрібно нарізаний часник. Не забуваємо про ложку тертого імбирного кореня. Готову суміш перчимо до смаку. Дрібно кільцями нарізаємо цибулю. Стебла зеленої цибулі нарізаємо великими шматочками. Все це додаємо в миску.

Шматочки м’яса викладаємо в миску з маринадом, ретельно перемішуємо і при кімнатній температурі даємо настоятися, як мінімум, дві чи більше годин, після чого відокремлюємо м’ясо від маринаду і овочів.

Найкраще смажити м’ясо на відкритому вогні. Але для цієї мети підійде і чавунна сковорода. Смажити варто уважно: тонкі шматочки швидко темніють. Обсмажуємо м’ясо з обох сторін до золотистої скоринки.

Маринад з овочами підсмажуємо після м’яса. Сервіруємо страву, змішуючи м’ясо і овочі, гарячим подаємо до столу. Корейська страва пульгогі готова.

Смачного!

5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори