Пульгогі – традиційна страва корейської кухні, яку готують на грилі. Найчастіше м’яса в корейській кухні використовується тільки рис. І то не факт. Різновидів м’яса безліч. Любов до цього продукту настільки велика, що знамениту корейську мармурову яловичину упаковують в святкові коробки і дарують на всілякі свята. Цією ж любов’ю обумовлено кількість м’ясних рецептів.
Пульгогі дослівно – «м’ясо на вогні» або «вогняне м’ясо». Назва повноцінно передає і саму страву і спосіб його приготування. Рецепт цієї страви у корейців надзвичайно популярний. Ми ж розглянемо, як приготувати пульгогі в домашніх умовах. Це дуже просто. Особливо якщо використовувати наш покроковий рецепт з фото.
Секрет цієї традиційної страви – в маринаді, саме він зробить м’ясо соковитим, гострим і максимально передасть традиційний смак корейських страв.
Спробуйте приготувати вогняне м’ясо, оцініть смак одного з кращих страв Країни ранкової свіжості в повній мірі.
Складові
- Свинина (500 г м’якоті, бажано очеревини)
- Цибуля ріпчаста (1/2 шт.)
- Цибуля зелена (2 стебла)
- Часник (3-4 зубчики)
- Корінь імбиру (1 ст. л. тертого)
- Червоний перець чилі (1 ст. л)
- Кочудян (3 ст. л.)
- Соєвий соус (2 ст. л.)
- Рисове вино (2 ст. л.)
- Цукровий пісок (2 ст. л.)
- Кунжутну олію (1 ст. л.)
Кроки приготування
Підготуємо всі необхідні інгредієнти і приступимо до нарізування м’яса. Традиційно для цього рецепта використовують тонко нарізані скибочки свинини. Гострим ножем нарізаємо прямокутниками 5 сантиметрів в довжину. Товщина шматочка м’яса не більше 3-4 міліметрів.
Кочудян – гостра паста з перцю, яка знадобиться нам для приготування маринаду. Пасту змішуємо з перцем до однорідної маси. Додаємо рисове вино і соєвий соус, туди ж відправляємо цукор, кунжутне масло і дрібно нарізаний часник. Не забуваємо про ложку тертого імбирного кореня. Готову суміш перчимо до смаку. Дрібно кільцями нарізаємо цибулю. Стебла зеленої цибулі нарізаємо великими шматочками. Все це додаємо в миску.
Шматочки м’яса викладаємо в миску з маринадом, ретельно перемішуємо і при кімнатній температурі даємо настоятися, як мінімум, дві чи більше годин, після чого відокремлюємо м’ясо від маринаду і овочів.
Найкраще смажити м’ясо на відкритому вогні. Але для цієї мети підійде і чавунна сковорода. Смажити варто уважно: тонкі шматочки швидко темніють. Обсмажуємо м’ясо з обох сторін до золотистої скоринки.
Маринад з овочами підсмажуємо після м’яса. Сервіруємо страву, змішуючи м’ясо і овочі, гарячим подаємо до столу. Корейська страва пульгогі готова.
Смачного!